11 Nisan 2020 Cumartesi

YASAK YOK, ÖNLEM YOK !!!


Koronavirüs salgınına karşı yasaklar uygulamak yerine, vatandaşların sorumluluk alma bilinçlerine
güvenmek üzerine bir politika izleyeceklerini açıklayan İsveç hükümeti ülkedeki restoran, bar ve okulları kapatmamıştı. Ancak ülkedeki vaka ve ölüm rakamlarının diğer ülkelere kıyasla daha dik bir şekilde artışa geçmesi, İsveçli bilim insanları ve doktorları endişelendirdi. 2000 bilim insanı ve doktor hükümete bir mektup yazarak daha sert tedbirler alınmasını istedi.

Koronavirüs salgınından en sert şekilde etkilenen Avrupa ülkelerinin birçoğu sokağa çıkma yasakları uygulayıp, ülkelere giriş ve çıkışları kısıtlarken, kıtanın en kuzeyinde koronavirüsle mücadele için bambaşka bir strateji takip ediliyor.

İskandinav ülkelerinden İsveç, ülkede görülen tüm vakalara karşın herhangi bir yasak ilan etmedi.

Restoranları, barları ve hatta okulları bile kapatmayan İsveç'in bu tartışmalı yaklaşımı ABD Başkanı Donald Trump'ın bile dikkatini çekmiş, Trump geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada; "İsveç bunu yaptı, sürü, buna sürü diyorlar. İsveç çok kötü acı çekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İsveç hükümeti ise koronavirüs politikasının işe yarayacağına güveniyor. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye göre, Trump'ın İsveç için ortaya attığı 'sürü bağışıklığı' iddiası yanlış. Linde, İsveç'in stratejisini, "Karantina yok ve insanların kendi kendilerine sorumluluk almalarına güveniyoruz" sözleriyle özetliyor. (Habertürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder