7 Aralık 2023 Perşembe

BAKANLIKTAN İKİNCİ EL ARAÇ DÜZENLEMESİ


Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ikinci el araç satış kısıtlamalarının

uzatılmasına ilişkin karara yönelik açıklamalarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Söz konusu düzenlemelerin uygulanmasının, otomotiv piyasasında arz ve talebin dengelenmesine ve tüketicilerimiz lehine yönelik olumlu etkileri gözlemlendiğinden, anılan düzenlemelerin uygulama sürelerinin uzatılmasında fayda olduğu değerlendirilmiştir" denildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, düzenlemeye aykırı satışların noterlerde engelleneceği de vurgulanarak, "6 ay 6 bin km düzenlemesine aykırı satışları noterlikler nezdinde engellenecektir" ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, düzenlemeye aykırı satışların noterlerde engelleneceği de vurgulanarak, "Ticaret Bakanlığı olarak 1.7.2024 tarihine kadar uzatılan 6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırılık teşkil eden ticari faaliyet kapsamındaki satışların noterlikler nezdinde engellenmesi uygulamasının da devam etmesine karar verilmiştir. Buna göre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenlerin yanı sıra, bir takvim yılı içinde yetki belgesiz üç ve üzerinde ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek veya tüzel kişilerin "6 ay 6 bin km düzenlemesine" aykırı satışları noterlikler nezdinde engellenecektir" ifadeleri yer aldı.

Gerçekleştirilen düzenlemeyle ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlamasının 1/7/2024 tarihine kadar yapılamayacağı da vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasında hem fiyat istikrarını sağlamak, hem de adil ve istikrarlı bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çalışmaların süreceğini ve gerekli tüm tedbirler alınmaya devam edileceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder