3 Nisan 2021 Cumartesi

BİNA KİMLİK DÖNEMİ BAŞLIYOR


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu

yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi. Bu aslında binaların nüfus cüzdanı. Binaya ilişkin her türlü bilgiye üzerindeki QR kodunu okutarak erişebiliyorsunuz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, kentsel dönüşüm konusunu milli mücadele, Kurtuluş Savaşı gibi gördüklerini, terörle mücadele kadar önemli olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Türkiye'de yaşanan depremleri hatırlatan Kurum, salgın sonrasında da ülkedeki en önemli gündemlerden birinin tüm dünyanın da etkilendiği iklim değişikliği ve depremle mücadele olacağını belirtti.

Kurum, bugüne kadar kentsel dönüşümle ilgili çok önemli yatırımlar yaptıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"2012 yılından bugüne tüm Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. Sosyal konut uygulamasıyla birlikte 1 milyon rakamına ulaştık. Toplamda sadece 2 projemizle 2,5 milyon bağımsız bölüm üreterek 10 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına aldık. Bunun dışında yapı denetim sistemi ki, 2001 yılından sonra, Cumhurbaşkanımızın iktidara geldiği 2002 yılıyla birlikte faaliyete geçen sistemde bugüne kadar 800 bin binamızı denetledik. Şu an devam eden sistemde 400 binamızın denetimi de devam etmektedir. Bu çalışmalarla birlikte bizim tespitlerimiz, Türkiye çapında vatandaşlarımızın yüzde 55'ini güvenli konutlarda oturtma imkanına eriştirdik."

Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini aktaran Kurum, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi. Bu aslında binaların nüfus cüzdanı. Binaya ilişkin her türlü bilgiye üzerindeki QR kodunu okutarak erişebiliyorsunuz. Nisan ayı itibariyle projemize başlayacağız. Bu yılda 100 bin binada sistemi uygulamayı ve zorunlu hale getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Bakan Kurum, bölgesel otopark projesini hayata geçirdiklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AVM'lerde elektrikli şarj ve park yeri zorunluluğunu gündeme getirdik. Artık ilçe belediyelerimiz bölge otoparkı yapabilecek. 180 metrekare ve üstünde her daire için 2 otopark şartı getiriyoruz. Ümraniye ve Sancaktepe'de bölge otoparkı yapımına başlandı. Şehirlerimizde bölge otoparkları yapıyoruz. Tarihi ve doğal mekanlarımızın yenilenmesi noktasında önemli projeler yapıyoruz. Tarım Köy Projesi kapsamında 7 bin uygulamayı bitirdik. Tarımsal kalkınmayı ve oradaki istihdamı sağlamak adına bu projeyi de çok önemsiyoruz. Ağrı'da 25 bin başlıklı 550 milyon yatırımla 354 ahır inşa ediyoruz. Ayder, Uzun Göl ve Salda'da doğal güzelliklerini koruyacak projeler yürütüyoruz. Salda Gölü'nde, yeni hali bitmek üzere. Eskiden gölümüzün kıyısına kadar araçlarla giriliyordu. Her türlü doğal güzelliğe zarar verecek süreçten, bu alanı koruma altına alacak bir sürece giriyoruz. 1,5 milyon olan ziyaretçi sayısını 570 binle kısıtlıyoruz. Doğaya zarar vermeyen bir dönüşüm yapıyoruz. Türkiye'de ne kadar doğal güzelliğimiz vara bunları koruyacak projeler geliştiriyoruz. " (HABERTÜRK)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder